De ideale fietshouding

3D uitleg animatie
3D illustratie Zadelpijn

Voor de Fietsersbond heb ik een 3D-animatie gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe je je fietshouding kunt optimaliseren om zadel-, rug-, en gewrichtspijn te voorkomen. Het doel van de animatie is om bij te dragen aan de missie van de Fietsersbond om het fietsen veiliger en comfortabeler te maken voor iedereen. Door mensen bewust te maken van het belang van een goede fietshouding, kunnen we de fysieke belasting van het fietsen verminderen en het plezier en de gezondheidsvoordelen van het fietsen vergroten.

In de animatie zie je een fietser die worstelt om de juiste fietshouding te vinden. Door een helpende hand die de fiets voor haar op de juiste manier afstelt, kan ze vervolgens fluitend haar reis voortzetten zonder problemen. De animatie laat ook zien welke blessures je kunt oplopen als de fiets niet goed is afgesteld.

Ik was verantwoordelijk voor de volledige productie van deze animatie, van het modelleren van de fietser, fiets, en de omgeving tot aan het animeren, camerawerk, belichting, renderen en de logo animatie.

Als aanvulling op de animatie heb ik ook een reeks illustraties gemaakt die dienen als visuele ondersteuning voor een whitepaper over het afstellen van je fiets. De illustraties zijn afgeleid van de animatie en brengen de belangrijkste punten helder en overzichtelijk in beeld, waardoor de lezer een nog beter beeld krijgt van de juiste fietshouding. Deze illustraties dragen bij aan het vergroten van het bewustzijn over de juiste fietshouding en het verminderen van blessures en pijn bij het fietsen.

Still: Fietser zoekt naar ideale fietshouding
Still: Fietser wordt gehlopen om de fiets af te stellen
Still: Stuur van fiets wordt omhoog geduwd
Gewrichtspijn
Rugpijn
Zadelpijn