Enpuls Duurzame Wereld

Interactieve plattegrond van een utopische duurzame stad

In opdracht van de jongens van boven heb ik voor Enpuls een interactieve 3D plattegrond ontworpen waarmee je een vieze wereld kunt omtoveren tot een mooie duurzame wereld. De fictieve wereld is ingedeeld in een aantal regio’s die allemaal een klein stukje Nederland representeren. Zo vind je er een klein gezellig dorpje, een drukke stadskern met woonwijken eromheen, een industrie terrein, kantoren, een natuurgebied en een agrarische regio in de buitenste ring van de wereld.

Als je de applicatie opstart zie je een hele grijze en grauwe wereld. Door op een van de regio’s te klikken kun je deze schoonmaken. Met behulp van animatie wordt vervolgens de transitie van een vies gebied naar een duurzame wereld gevisualiseerd. Zo verschijnen er zonnepanelen, windmolen parken, laadpalen en allerlei andere innovaties die gebruikt kunnen worden om een gebied te verduurzamen.

Voor dit project heb ik de volledige wereld (Zowel de schone, als de duurzame wereld) in 3D getekend, ingekleurd en geanimeerd. De 3D tool wordt door Enpuls gebruikt om te laten zien hoe zij kunnen helpen om gebieden te verduurzamen.

Plattegrond van een duurzame wereld
Tekening van een dorp dat voorzien wordt van duurzame energie
Oud vervallen dorp
3D tekening van een duurzaam industrie terrein
3D tekening van een stad die vervuilt wordt door een industrieterrein
3D illustratie van een plattegrond van een vervuilde regio.
Woonwijk naast een vieze afvalberg
Woonwijk gelegen naast een park in een duurzame wereld